Genskab dine gamle smykker i nye designs

Alle smykker fra Pompus kan med fordel laves af dit gamle guld. Du kan nemlig spare op til tre gange så meget, som du ville kunne sælge det for. Ved brug af eget guld, betaler du kun for arbejde, design og evt. sten (dette kaldes faconpris) - se eksempler nederst på siden.

Vær med i den kreative proces

Vi elsker, når du er med helt ind i den kreative proces. Oftest tager vores kunder udgangspunkt i et smykke fra vores kollektioner og giver det et personligt touch. Måske ved du allerede, hvad du ville gøre, hvilket er endnu en god grund til at gå hjem og hive guldet op af skuffen! Læs mere om specialbestillinger her.Smykker af betydning

Normalt bytter vi dit gamle guld til vores eget nye guld, men du får stadig samme økonomiske fordel. Ved at blande vores eget guld ved vi med sikkerhed, at vi kan stå inde for de materialer, der bliver brugt. Om smykket skal laves af præcis det guld, du kommer med eller vores blanding er dog helt op til dig. Er dit gamle guld af helt særlig betydning, laves smykket i netop dét guld og mindet bevares for evigt. Vi ved, at smykkerne kan bære på mange minder og følelser og du kan altid være sikker på, at det bliver opbevaret og behandlet med den dybeste respekt i den tid, det er hos os.

Værd at vide ved brug af eget guld

Guldfarvenuancen bestemmes af, hvordan guldet i dine forskellige smykker arbejder med hinanden. Som guldsmed kan man desværre ikke se, hvilke guldblandinger en anden guldsmed har lavet sine smykke af. Der kan derfor opstå små ujævnheder i guldet, hvis guldblandingen ikke fungerer optimalt (kundens eget ansvar), dette sker dog sjældent!


Hvad betyder kt.? Og behøves dit guld være 14 kt.? 

Kt. er en forkortelse for karat og betegnelsen for, hvor meget finguld (rent guld) dit guld indeholder. Finguld bliver oftest blandet med andre metaller - på nær 24 karat, som indeholder 100% finguld.

8 karat indeholder 33,3% finguld.
14 karat indeholder 58,5% finguld.
18 karat indeholder 75% finguld.
24 karat indeholder 100% finguld.


Dit guld må indeholde alle slags karater, når du handler hos os. Da vores smykker normalt laves i 14 kt., regner vi dit guld om til, hvad det ville svare til i 14 kt. Rødguld og hvidguld må gerne blandes, men det er ikke noget, vi anbefaler, da farven bliver en del anderledes.

Er du forvirret? Så forstår vi det godt. Det er altid helt uforpligtende at tage dit guld med i butikken og få udregnet en pris.

Brug af egne sten  

Vi kan typisk godt genbruge diamanter fra dine gamle smykker. Det kræver, at de passer nogenlunde i størrelsen til det design, du har udvalgt dig eller, at vi sammen designer en ny fatning til din sten, hvis det er muligt i det ønskede design. Brug af egne diamanter er dog helt på eget ansvar. Vi siger nej tak til isætning af sten købt i udlandet, på nettet og på auktion.
EKSEMPLER:


EMBRACE / 17.500,- DKK
 

Afleverer du 22 gr. 14 kt. guld er prisen kr. 5.000,- DKK. Du får 17.500,- minus 5.000,- i alt kr. 12.500,- for dit guld, hvilket svarer til 568,- pr. gram.


MARCO BANGLE / 16.900,- DKK


Afleverer du 17 gr. 14 kt. guld er prisen  6000,- DKK. Du får 16.900,- minus 6.000,- i alt kr. 10.900,- for dit guld, hvilket svarer til 641,- pr. gram.


POMPUS / 30.850,- DKK


Afleverer du 27 gr. 14 kt. guld er prisen 15.400,- DKK. Du får 30.850,- minus 15.400,- i alt kr. 15.450,- for dit guld, hvilket svarer til 572,- pr. gram.Er du nysgerrig på, hvordan andre har brugt deres guld? Vi har samlet et lille udpluk af værkstedets specialopgaver, hvor både guld og sten er brugt i nye smukke former. Se med her.