Genskab dine gamle smykker i nye designs

Har du smykker liggende du aldrig går med? Alle smykker fra Pompus kan med fordel laves af dit gamle guld, og du kan spare op til tre gange så meget, som du ville kunne sælge det for. Ved brug af eget guld, betaler du nemlig kun for arbejde, design og evt. sten (dette kaldes faconpris).
 
Normalt bytter vi dit gamle guld til vores eget nye guld, men du får stadig samme økonomiske fordel. Ved at blande vores eget guld, ved vi med sikkerhed at vi kan stå indenfor de materialer der bliver brugt. Om smykket skal laves af præcis det guld du kommer med eller vores blanding, er helt op til dig. Er dit gamle guld af helt særlig betydning, laves smykket i netop dét guld og mindet bevares forevigt.

Vi ved at smykkerne kan bære på mange minder og følelser og du kan altid være sikker på at det bliver opbevaret og behandlet med den dybeste respekt i den tid det er hos os.

 Hvad betyder kt? Og behøves dit guld være 14 kt?

Kt. er en forkortelse for karat og betegnelsen for hvor meget finguld (rent guld) dit guld indeholder. Finguld bliver oftest blandet med andre metaller - pånær 24 karat som indeholder 100% finguld.

8 karat indeholder 33,3% finguld.
14 karat indeholder 58,5% finguld.
18 karat indeholder 75% finguld.
24 karat indeholder 100% finguld.

Dit guld må indeholde alle slags karater, når du handler hos os. Rødguld og hvidguld må gerne blandes, men det er ikke noget vi anbefaler, da farven bliver en del anderledes. Da vores smykker normalt laves i 14 kt., regner vi dit guld om til hvad det ville svare til i 14 kt. 

Dine gamle sten: 
 
Vi kan typisk godt genbruge diamanter fra dine gamle smykker. Det kræver at de passer nogenlunde i størrelsen, til det design du har udvalgt dig eller at vi sammen designer en ny fatning til din sten, hvis det er muligt i det ønskede design. Brug af egne diamanter er dog helt på eget ansvar. Vi siger nej tak til isætning af sten købt i udlandet, på nettet og på auktion.
   Værd at vide ved brug af eget guld:
 
Guldfarvenuancen bestemmes af hvordan guldet i dine forskellige smykker arbejder med hinanden. Der kan opstå ujævnheder i guldet, hvis guldblandingen i dit smykke ikke fungerer optimalt (kundens eget ansvar), dette sker dog ikke så tit.
 
Nedenstående eksempel viser hvordan gammelt guld bruges i et nyt design:
 
Udsalgspris på EMBRACE (se billedet) er kr. 12.500,-
Hvis du afleverer 22 gr. 14 kt. er prisen kr. 4.000,- 
Du får 12.500,- minus 4.000,- i alt kr. 8.500,- for dit guld hvilket svarer til 386,- pr. gram.